Informationssida om TunaBostadens bostadsrätter i Hallstahammar 

Länkar
Detaljplan
Plankarta
Genomförandebeskrivning
Historikdokumentation

Foto från bygget
Klicka på bilderna för att se dem i större format: Bygget har
          startat, januari 2012
Platschef Christer
          Andersson, snickare Rolf Holgersson och Håkan
          Ramberg
PEAB är på plats
Ny vägg i lgh 4
Lgh 1, vy från hall
lgh 1, vy från kök
väggar byggs
          upp i lgh 4, vy från hall22 st bostadsrätter i Hallstahammar

Denna sida innehåller detaljerad information om byggandet och bildandet av bostadsrättsföreningen TunaBostaden. Vi har byggt bostadsrätter med hög standard och komfort. Det är en unik bostadsrättsförening med bra läge, låga driftskostnader, flera gemensamma lokaler och en stor tomt som ger många framtida möjligheter. Föreningen har två idrottshallar, två st bastu, en föreningslokal med övernattningslägenhet för gäster. Fastighetsbyrån i Västerås ansvarade för försäljningen och tillträdena.

Detaljerad information
Bostadsrätternas storlek varierar mellan 49-114 m2 och har 22 egna, låsbara förråd i bottenplan i hus 5 och 6. Ventilation sker med återvinning (FTX) i varje bostad, vilket ger en låg värmekostnad och hög komfort med jämn värme. Fastigheten är ansluten till fjärrvärmenätet och värms med vattenradiatorer. I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp, sopor, mm. Hushållsel och abonnemang för internet/TV/telefon/larm betalas separat, men grundutbudet för TV (gratiskanalerna) ingår i hyran inkl en box. Uppkoppling av internet, TV, larm och telefoni sker via fiber.

Översiktsbild
Klicka för större format (pdf)

Skissen visar ett förslag på hur föreningen i framtiden kan disponera markytan

En detaljerad översikt, med alla lägenheter finns hos föreningen. Detaljritningar över alla hus och detaljerade ritningar över alla 22 förråd i bottenplan i hus 5-6 finns. Rumsbeskrivningar, d v s exakt vad varje rum innehåller finns också.

En gemensam samlingslokal och en övernattningslägenhet med toalett och pentry finns i bottenplan av hus 6. I hus 5 finns idrottshallen inkl omklädningsrum med bastu och en annan stor källarlokal inkl en andra bastu. Alla dessa lokaler ger intäkter till bostadsrättsföreningen och sänker därmed  månadsavgiften, men de är också tillgängliga för bostadsrättsinnehavarna.

Altaner flygfoto

Historik och Tidsplan

 • Bostadsrättsföreningen bildades 2011-06-09 och Bolagsverket registrerade föreningen 2011-09-22.
 • Bygglovet för etapp 1 beviljades 2011-06-29. Ritningarna färdigställdes 2011-09-11. 2011-10-12 hölls ett tekniskt samråd för etapp 1. Kommunen gav startbesked för bygget 2011-10-26. Inlämnad kontrollplan är godkänd.
 • Den ekonomiska planen är registrerad på Bolagsverket och godkändes 2012-10-18 av de två intygsgivarna. Länken till planen finns i vänsterkolumnen. 
 • Byggstart för etapp 1 skedde i januari 2012. Byggnationen av etappen utfördes av PEAB Bostad AB med totalentreprenad och Tuna Bostaden AB är beställare. De första sex lägenheterna i etapp 1 blev klara för inflyttning i december 2012. Slutbesiktning gjordes 2012-12-19.

 • 2013-06-12 hölls ett tekniskt samråd med kommunen för etapp 2 (hus 2-6, bostad nr 7-22) och startbesked utfärdades samma månad. Bygget av etapp 2 startade i januari 2014. Först byggdes hus 6 med bostad nr 20-22 som var färdigt för inflyttning i juli 2014. Efterhand byggdes sedan de sista bostäderna i hus 2-5 och det sista inflyttningsdatumet blev 2015-11-02. Föreningen överlämnades till de boende i början av 2016.

Altaner i väster

Innergård flygfoto

Visningsbostad

Vy från nordvästVisa större kartaBostäder i markplan
Alla entréer är helt utan trappsteg vilket både är bekvämt och ger god tillgänglighet.


Gott om parkering
Nära
byggnaderna finns många parkeringsplatser varav några med eluttag. 


Mitt i villaområdet
Läget är bra. Här finns goda grannar.


Egen skyddad trädgård

Innergården är en gemensam, användbar och insynsskyddad trädgård. Här finns många framtida möjligheter för föreningen och dess medlemmar.